Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

čtvrtek 1. dubna 2021

Krajkové aplikace

Už rok nás provází roušky jako ochrana před nemocí COVID-19. Nebudu tu polemizovat o tom, jestli jsou nebo nejsou účinné. Prostě tu jsou a musíme je alespoň někde nosit. Pro mnoho lidí se tak staly módním doplňkem. I já chtěla mít hezkou roušku, ale šít neumím, tak jsem nám ušila jen takové jednoduché, obyčejné, nepříliš povedené... Tu bylo škoda i nějak zdobit. Ale nedávno jsem natrefila na jednobarevné bavlněné roušky, tak jsem si dvě koupila. Bohužel pár dní na to nám roušky zakázali a místo nich nařídili respirátory. Ale nevadí, roušky hned tak nezmizí, určitě budou i nadále potřeba a tak i přes aktuální nařízení jsem se pustila do výroby krajkových aplikací, jimiž jsem své nové roušky ozdobila. Podvinky jsem nalezla na internetu. Je jich tam spousta, stačí si jen vybrat.


Zapomněla jsem si vyfotit detail aplikace na rovném podkladě, tak alespoň takto...



Už se docela těším, až je budu moci nasadit zase někde venku. Ty respirátory jsou hnus...Věřím, že tohle přání se mi splní dřív, než ta minulá sukně...

3 komentáře:

  1. Jituš, aplikace z krajky jsou nádherné. 👍👍👍 Podobného motýla mi kdysi věnovala kamarádka a já ho přišila na sváteční šaty.
    Měj hezké dny. 🍀

    OdpovědětVymazat
  2. Jity, to je nádhera. Udělalas z úplně obyčejné roušky luxusní kousek.

    OdpovědětVymazat
  3. Jituško, vytvořila jsi nádherné aplikace a rouška je tím opravdu luxusní. Ještě kombinace modré a bílé, to nemá chybu.

    OdpovědětVymazat