Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

čtvrtek 23. března 2023

Vánoční paličkování

Vím, před pár dny začalo jaro, ale já se s vámi ještě nestačila podělit o poslední přírůstky do mé kolekce vánočních ozdob. Myslím, že se mi opravdu povedly. Bohužel nerada fotím na umělém světle, můj laciný kompakt zkresluje barvy, takže místo bílé mám na fotkách všechny krajky zažloutlé.

Vždy, když paličkuji a nemám k podvinku také udaný návin, tak pro jistotu namotám hodně s tím, že zbytek pak nějak zužitkuju na drobnosti. A jak jsem tak pořád dělala velké věci, tak se mi těch zbytků nahromadila pěkná hromádka, že už jsem ani neměla volné paličky. Naštěstí se blížilo naše předvánoční setkání a já potřebovala dárečky. Tak jsem si na pinterestu našla jednoduchý podvinek na hvězdičku a už jsem jela jednu za druhou. Věřím, že děvčatům udělaly radost. Bohužel jsem si je zapomněla vyfotit všechny, tak už jen těch pár, co mi po setkání zbylo.

V kurzu jsme se pustili do ledových krystalů podle návrhů Dany Mihulkové. Každá jsme si ze souboru vybrala podvinky, které se nám líbily a přes naši lektorku jsme je zaplatili. Já si jich vybrala pět, ale upaličkovat jsem stihla jen tři - jsou to ty "zubaté" v horní řadě. Podvinky na šestihranné krystaly Dana Mihulková publikovala v časopise Krajka, který mám předplacený. A ty maličké vločky jsme dostali od naší lektorky na pocvičení. Ačkoliv jsou nejmenší, bylo s nimi paradoxně nejvíce práce. Za stejnou dobu, co jsem udělala skoro celý ten velký krystal, jsem z té malé vločky udělala třetinu a ještě s ní nejsem spokojená, přijde mi taková kostrbatá, ale snad je to jen tím, že jsem měla silnější přízi a tak jsem se tam dobře nevešla.


Jako poslední vznikla hvězda na špicu vánočního stromku. Nápad na ni nosím v hlavě už několik let, ale stále se mi nedařilo sehnat materiál podle mých představ. Letos jsem na něj konečně začátkem prosince natrefila a tak jsem se do ní netrpělivě pustila. Dalo trošku práce najít podvinek na míru. Nakonec jsem si ho stáhla z pinterestu, autora neznám. Myslím že taky vyšel v nějakém starším čísle Krajky. Paličkovala jsem jako o život a doufala, že to do Štědrého dne stihnu. Vyšlo to tak-tak. Ještě v předvečír jsem hvězdu dokončovala  a na Štědrý den dopoledne jsem ji škrobila a sundávala z herdule. 


Takhle vypadá docela obyčejně. Možná tápete, co za speciální materiál jsem použila. Tak se podívejte ještě na další fotografii. 


2 komentáře:

  1. Krásné hvězdičky a vločky. 👍👍👍 Moc se ti povedly.

    OdpovědětVymazat
  2. Ta hvězda je geniální. Z vloček se mi líbí paradoxně ty kulatější, okaté.

    OdpovědětVymazat