Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

úterý 8. dubna 2014

Repešské inspirace

O víkendu proběhlo už druhé setkání členek Ženského klubu. Na podzim, když jsme se rozcházely do svých domovů, jsme si říkali, že si to brzy zopáknem, třebas na jaře. Jaro už nějaký ten den máme, Velikonoce se blíží, nastal tedy čas na další setkání. Plánovaly jsme to dlouho, penzion byl zamluvený snad od Vánoc, já se těšila jak malé dítě, že zase uvidím všechna ta bezvadná děvčata a že načerpám spoustu nové inspirace...

V sobotu dopoledne jsme se pomalu začaly sjíždět. Paní Lada nám vyhradila stůl a další stolky pro výstavu našich výtvorů, které jsme netrpělivě vybalovaly a stejně netrpělivě čekaly, co přivezly ostatní. Naštěstí dopoledne bylo cyklistů a turistů poměrně málo, tak jsme měly čas se vší tou nádherou pokochat. Opět během celého dne probíhaly rychlokurzy různých technik. Zájem byl o falešný pachtwork, nově i o řezaný pachtwork, jak zdobit kraslice slámou a znovu jsme se pokoušely proniknout do tajů frivolitek - zdá se, že začínám tušit, jak na to. Krom toho jsme se seznámily s u nás poměrně neznámou technikou temari a  také s výrobou 3D origami.





To už se postupně začali trousit první návštěvníci výstavky. Přicházeli, obdivovali, občas někdo něco koupil... Ale moc toho nebylo, asi největší "tržby" jsme si s děvčaty udělaly navzájem sami.

Tentokrát jsme se ani nešly projít po okolí, jen jsme na chvíli vylezly ven, abychom pořídily společné foto na památku.


Fotku dávám také veřejně na FB, kdo má zájem, může se označit, budu vám vděčná. Do podzimku (další plánované setkání) je daleko a moje paměť dost často selhává, co se týče přiřazování jmen k tvářím.

Ještě pár obrázků našich výtvorů, které byly na výstavce k vidění:











Další dojmy a fotografie najdete přímo na blogu Ženského klubu.

4 komentáře:

  1. Je to krásná přehlídka šikovných rukou. Z velikonočních motivů u mě vedou kraslice, to se nedá nic dělat. A přednost dávám starým technikám, i když nové zdobení má také něco do sebe.
    Taky se mi líbili ti pajduláci a kachničky a vlastně všechno, sešlo se vás dost! a vypadalo to na prima setkání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ono "naživo" to vypadá ještě líp než na těch mých fotkách.

      Vymazat
  2. Tak ja se snad nemusim prirazovat, a navic se tam tvarim jak peknej blbecek :-D. Jo bylo fajn a na podzim se zase tesim...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic si z toho nedělej, já se taky netvářím zrovna moc inteligentně. Ale vůbec mi to nevadí, hlavně že jsme tam všechny pěkně pospolu!

      Vymazat