Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

pondělí 22. prosince 2014

Hvězdičky a vločky na poslední chvíli (+ návod)

Do Štědrého dne zbývají už jen dva dny. Ale mě to nedá, abych vám tu nepřinesla ještě jeden návod na háčkované vánoční ozdobičky. Jsou to malé hvězdičky a vločky, které si ještě klidně stihnete udělat, dokonce v dostatečném množství, abyste si jimi mohli ozdobit třebas svůj Vánoční stromeček. Já je mám nejraději, protože jsou nejen krásné, ale také rychle hotové. 



Háčkování je jednoduché:
Uháčkujeme 5-6 řet. ok a spojíme pevným okem do kruhu. V další řadě uděláme 1 ř.o. místo krátkého sloupku, pokračujememe 9 řet. ok 1 na otočení, 3 kr. sloupky do 3 předposledních ř.o. - máme první "větvičku", další 3 řet. oka + 1 na otočení, znovu 3 kr. sloupky - druhá větvička a naposledy 3 řet. oka + 1 na otočení a 3 kr. sloupky - třetí větvička, spojíme pevným okem s okem pod první "větvičkou", uháčkujeme 5 řet. ok a připojíme krátkým sloupkem do kroužku. Pokračujeme 9 řet ok a znovu krátký sloupek do kroužku. To celé opakujeme, až máme šest delších rozvětvených paprsků a mezi nimi šest krátkých.
Pokud je uděláte ze sněhurky, budou mít asi 7 cm v průměru.
Tyto vločky mají tu výhodu, že jejich velikost lze upravovat pouhým snížením nebo zvýšením počtu řet. ok a kr. sloupků, případně i počtu paprsků.

A aby nebyly všechny vločky stejné, rozhlédla jsem se trošku na internetu a našla ještě podobně jednoduché hvězdičky:



Návod je ze stránek Lenky Suskové. Ale protože mám s odkazy špatnou zkušenost - blogy a stránky občas nenávratně mizí, tak jsem si jej dovolila překopírovat.

Další návody na háčkované vánoční ozdoby a dekorace naleznete ZDE.

1 komentář: