Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

pondělí 22. prosince 2014

Hvězdičky a vločky na poslední chvíli

Do Štědrého dne zbývají už jen dva dny. Ale mě to nedá, abych vám tu nepřinesla ještě jeden návod na háčkované vánoční ozdobičky. Jsou to malé hvězdičky a vločky, které si ještě klidně stihnete udělat, dokonce v dostatečném množství, abyste si jimi mohli ozdobit třebas svůj Vánoční stromeček. Já je mám nejraději, protože jsou nejen krásné, ale také rychle hotové. 



Háčkování je jednoduché:
Uháčkujeme 5-6 řet. ok a spojíme pevným okem do kruhu. V další řadě uděláme 1 ř.o. místo krátkého sloupku, pokračujememe 9 řet. ok 1 na otočení, 3 kr. sloupky do 3 předposledních ř.o. - máme první "větvičku", další 3 řet. oka + 1 na otočení, znovu 3 kr. sloupky - druhá větvička a naposledy 3 řet. oka + 1 na otočení a 3 kr. sloupky - třetí větvička, spojíme pevným okem s okem pod první "větvičkou", uháčkujeme 5 řet. ok a připojíme krátkým sloupkem do kroužku. Pokračujeme 9 řet ok a znovu krátký sloupek do kroužku. To celé opakujeme, až máme šest delších rozvětvených paprsků a mezi nimi šest krátkých.
Pokud je uděláte ze sněhurky, budou mít asi 7 cm v průměru.
Tyto vločky mají tu výhodu, že jejich velikost lze upravovat pouhým snížením nebo zvýšením počtu řet. ok a kr. sloupků, případně i počtu paprsků.

A aby nebyly všechny vločky stejné, rozhlédla jsem se trošku na internetu a našla ještě podobně jednoduché hvězdičky:



Návod je ze stránek Lenky Suskové. Ale protože mám s odkazy špatnou zkušenost - blogy a stránky občas nenávratně mizí, tak jsem si jej dovolila překopírovat.

Další návody na háčkované vánoční ozdoby a dekorace naleznete ZDE.

1 komentář: