Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

středa 11. února 2015

Maceška

Pokračuju v paličkování... Někde jsem četla, že kdo jednou vyzkoušel paličkovanou krajku, tak už se těžko bude vracet k jiným technikám. Něco pravdy na tom je. I když mě háčkování stále baví a na cesty je rozhodně lepší, paličkování mi učarovalo a já se nedočkavě vrhám do dalších a dalších výtvorů. Dokonce se mi v hlavě líhnou nějaké vlastní nápady, ale k jejich realizaci mi stále ještě chybí zkušenosti.

Když se mi podařily srdíčka, tak jsem si říkala, že bych mohla zkusit něco složitějšího. Jenže já potřebuju něco, o čem už předem vím, jak to využiju. Tahle maceška se mi v knížce zalíbila na první pohled a já hned věděla, že by se mohla hodit k ozdobení riflí.


Tentokrát jsem ani nijak neexperimentovala s barvami, protože stále ještě nemám moc zkušeností a netuším, jak by se změna barviček mohla projevit na výsledném dílku.

Sice to na první pohled nevypadá, ale byla dost jednoduchá. A k mému úžasu se mi povedla skoro k nerozeznání od předlohy! Hned jsem si ji našila dolů na nohavici, abych se s ní mohla všem chlubit.

12 komentářů:

  1. Opravdu se povedla a na riflích dělá parádu.

    OdpovědětVymazat
  2. Tedy Jituš, ty jsi rychle učenlivá.
    Já se moc těším, jak mě na setkání uvedeš do základů paličkování. Výbavu jsem dostala jako vánoční dárek, jen začít. Ale sama nevím, jak na to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janko, základy paličkování nejsou moc těžké. Ale dost blbě se shání podvinky pro začátečníky.
      Něco spolu zkusíme...

      Vymazat
  3. Jitko, si strašne šikovná, kvetinka je nádhrná a džíny určite krásne oživila :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Jsi moc šikovna kde jsi se to naučila to musí dát hodně práce jsi taková všestranná EVA z výměny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím se pořád učím. Chodím 1x měsíčně na kurzy do Vyškova.

      Vymazat
  5. Jsi opravdu šikovná a líbí se mně, že hned najdeš pro svůj výtvor využití. Na riflích se dobře vyjímá. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. No, já spíš nejrpve vymyslím využití a pak teprve něco šmodrchám.

      Vymazat