Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

středa 18. března 2015

Kostičkové kraslice (+ návod)

Jaro už začíná být cítit ve vzduchu. Aby ne, když v sobotu už je první jarní den! Já pokračuju v přípravách na Velikonoce. Čas už se krátí... Kdo chce, může si uháčkovat spolu se mnou další kraslice. Opět se jedná "oblečky", které je možné libovolně oblékat a svlékat. Vložením bílého, hnědého nebo barevného vajíčka získáme různé varianty jednoho vzorku. A životnost takových kraslic je opravdu dlouhá, neboť se dají snadno udržovat (prát).


Návod je celkem jednoduchý. Stále vycházím ze základní "pružné" síťky, kterou doplňuje vzorek.

zač: 5 řet. ok spojíme do kruhu pevným okem
1.ř. 7 obloučků z 5-ti řet. ok a 1 k.s. do kroužku, pro osmý oblouček háčkujeme jen 2 řet. oka a 1 d.s. na začátek prvního obloučku.
2.ř. 7 obloučků z 5-ti řet. ok a 1 k.s. do středu obloučků první řady. Osmý oblouček háčkujeme 1 řet. oko a jeden 2x nahozený dlouhý sloupek na začátek prvního obloučku.
3.-8.ř. 2 řet. oka místo prvního dl. sloupku, 3 dl. sloupky do obloučku předchozí řady, 5 řet. ok. Pokračujeme 4 d.s. do dalšího obloučku předchozí řady a 5 řet. ok - opakujeme 6x. Na konci uháčkujeme 4 d.s. do posledního obloučku předchozí řady, 1 ř.o. a jeden 2x nahozený d.s. do začátku první řady.
9. ř. 8 obloučků z 5-ti řet. ok a 1 k.s. do středu obloučku předchozí řady.
Horní řadou obloučků provlékneme stužku a zavážeme. Pokud necháme stužku delší, vznikne nám očko pro zavěšení.

2 komentáře:

  1. Jsou krásné, vlastně jako všechno, co vytvoříš. Ať je to háčkování, nebo něco do bříška :-).

    OdpovědětVymazat