Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

středa 6. ledna 2016

Šatičky pro malé panenky (+ návod)

Dnešní příspěvek by se spíš hodil na můj "panenkovský" blog. Ale tam se zase nehodí návod a navíc momentálně tam mám do zásoby články zhruba na půl roku dopředu - ani je nestačím psát, fotit a publikovat. Mimoto, tyto šatičky tam v různých podobách také postupně uvidíte, takže rozhodně o nic nepřijdete. Zato tady to často zeje prázdnotou, a tak jsem se rozhodla, že šatičky hodím sem i spolu s návodem, abych to pokaždé nemusela znovu a znovu počítat. Víte, já je čas od času dělám znovu a znovu nebo je také používám jako základ pro jiné šatičky.

Návod:
Háčkovala jsem z perlovky, háčkem č. 4
Začneme uháčkováním 30 řet. ok v pase a pokračujeme sukýnkou z dlouhých sloupků směrem dolů, přičemž v každé řadě rovnoměrně rozšiřujeme.
1.ř. Do prvního ř.oka uháčkujeme 2 ř.o. jako náhradu za dlouhý sloupek. Do druhého ř.o. uháčkujeme 2 d.s. a stále střídáme 1 a 2 d.s.
2.ř. Rozšiřujeme v každém třetím sloupku uháčkováním dvou dlouhých sloupků do jednoho místa.
3.ř. Rozšiřujeme v každém pátém sloupku ....
4.ř. Rozšiřujeme v každém sedmém sloupku ....
5.ř. Rozšiřujeme v každém devátém sloupku ....
6.ř. Rozšiřujeme v každém 11. sloupku ...
7.ř. Rozšiřujeme v každém 13. sloupku ....
8.ř. Olemujeme řadou obloučků ze 7 d.s. vpíchnutými do jednoho místa, jeden sloupek vynecháme a do dalšího uděláme 1 k.s.
Práci ukončíme, konce zapošijeme. Dále navážeme znovu v pase a pokračujeme opačným směrem živůtkem z krátkých sloupků:
1.-7.ř. Samé k.s. do každého očka.
8.ř. Uháčkujeme 5 k.s. do práce, pokračujeme 8 ř.o. pro ramínko, 5 sloupků vynecháme a uháčkujeme 10 k.s. do práce, opět ramínko z 8 ř.o., vynecháme 5 sloupků a dokončíme zbylých 5 sloupků.
9.ř. do každého sloupku či oka předchozí řady uháčkujeme jeden k.s.
Práci ukončíme a konce zapošijeme. Vzadu přišijeme dvě patentky na zapínání.
Já ještě obvykle dělávám rukávky z dlouhých sloupků a olemuju krátkými.

Takto připravené šatičky lze podle potřeby různě dozdobit....

http://barbiny.blogspot.cz/2016/01/barvy-projekt-na-rok-2016.html

PS: Pokud bude mít někdo zájem, zvu vás k účasti na projektu na svém druhém blogu. Nemusíte být nutně sběratelé panenek, stačí pokud nějakou doma máte, nebo vaše dcerka, vnučka... (pro bližší informace o projektu klikni na obrázek)


1 komentář: