Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

pondělí 23. března 2015

Jarní setkání

Na právě uplynulý víkend jsem se několik měsíců těšila. Myslím, že jsem nebyla sama. Setkání našeho virtuálního Ženského klubu jsou vždy tak ... jak to jen vystihnout? ... obohacující. A teď tu sedím a nevím, jak shrnout a přiblížit vám své dojmy.

Jelikož setkání bylo dvoudenní, bylo toho opravdu hodně. Stihli jsme probrat snad všechno, co obvykle ženy zajímá. Nikoho asi nepřekvapí, že většina rozhovorů se točila právě kolem nejrůznějších ručních prací. Vždyť ty jsou smyslem a hlavní náplní našeho klubu. A tak jsme si vyměňovaly zkušenosti s materiály i technikami, prozrazovaly si navzájem různé fígle apod. Každou chvíli odněkud zaznělo: "Pošlu ti na mejl odkaz, obrázek, návod...." (To mi připomíná, i já jsem takto komusi cosi slíbila - ještěže jsem si psala poznámky!) Prostě spousta inspirace pro další tvoření.

Můj "stánek" v Repechách

Krom toho jsme zabrousily i do vaření, nebo spíš do pečení, když jsme koštovaly ty úžasné dobroty, které některá děvčata připravily. Většina z nás má krom ručních prací i další společné zájmy, takže témat k hovorům bylo poravdu hodně: zahrádka, zvířátka, zdraví, potomstvo, dokonce i panenky... Chlapi občas nechápavě kroutili hlavami, jak můžeme být u vytržení z nějaké nitky či knoflíku. Ale když u nás bývá sjezd veteránů (aut) a některý z chlapů otevře kapotu, tak nad těmi trubičkami, hadičkami a dráty uvnitř vzdychají úplně stejně...

Lidé sice chodili, ale moc nekupovali. Je to škoda, protože k vidění byly opravdu krásné věci. Ale nejspíš je to tím, že dnes spousta lidí Velikonoce příliš neslaví.


Můj stánek v Otinovsi

Také jsme nezahálely a tak přímo na místě vznikaly nová a nová dílka. V mém případě jsem doplnila prořídlé hejno slepiček.... Návod na ně je ZDE. Pro ty, co se s háčkem příliš nekamarádí budou brzy (snad už zítra) k zakoupení na Fléru.


A jako tradičně jsme si také dovezli domů pár suvenýrů - většinou dárečky, ale něco málo jsem si i koupila...


Další (podstatně více) obrázky najdete v nejbližší době i na stránkách Ženského klubu.
A jak asi tušíte, už se těším na příští sraz. Možná bude dřív než na podzim...

4 komentáře:

  1. Ahoj Jituš, bylo to opět moc fajn a děkuji za to, že jsem mohla strávit dva krásné dny v tak perfektní společnosti.

    OdpovědětVymazat
  2. A kdybys věděla jak já se těšila, budeš se smát :-) :-) :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Jitko, věřím, že setkání bylo krásné. Už jsem viděla spoustu fotek u Jitky, Janky...nádhera. Jste velké šikulky. :-)

    OdpovědětVymazat