Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

středa 22. listopadu 2017

Ruská Vánoční hvězda

Ten nadpis zní trošku podivně, zvláště nám dříve narozeným, kteří máme v paměti, že v Rusku se neslaví Vánoce ale Nový rok. Ovšem tato hvězda je Vánoční i Ruská současně. Jedná se totiž o ruský styl paličkování. Zatím toho o ruské krajce mnoho nevím a google nejspíš také ne. Toto je moje první dílo. Ale co jsem tak viděla na internetu, budou nejspíš pro ruskou krajku typické ony kroužky s plným středem, které jsou v cípech této hvězdy. Ty jsem viděla u ruských krajkářek poměrně často.

Paličkovaly jsme ji na kurzu Mileny Malinové ve Vyškově. Ačkoliv se podvinek zpočátku jevil jako složitý, po upaličkování prvního cípu už to šlo snáz.


Žádné komentáře:

Okomentovat