Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

čtvrtek 7. ledna 2021

Dozvuky Vánoc

Vánoce už jsou za námi, my tvořilky se pomalu už začínáme připravovat na Velikonoce, přesto se k nim ještě musím vrátit. Nestačila jsem vám totiž ukázat své letošní paličkované ozdoby na stromeček. Něktreré vznikaly v průběhu celého roku v rámci kurzů paličkování, kam chodím. Letos sice těch kurzů moc nebylo, ale přesto jsme pár ozdůbek technikou ruské krajky stihly udělat. Pro ruskou krajku je typická řetízková výplň, která se různě kříží, doplněná pikotkami nebo kroužky kolem křížení řetízků.

Také jsme zkoušeli vláčkovou ozdobu. Vláčková krajka patří k těm těžším technikám. Základ sice umím, ale vzorovat jsem se zatím neučila. Teď jsem tedy měla příležitost si vyzkoušet vzorovat vloženou mulinkou. Jelikož jsem zvolila nepříliš silnou stříbrnou přízi, tak ten vzor není příliš výrazný. Na další samostatné práce si touto technikou zatím netroufám, budu si muset počkat, až se zase budeme moci sejít v kurzu.


A poslední z mých letošních paličkovaných ozdob jsem dělala samostatně těsně před svátky. Andělíčky a hvězdičky jsem poslala svým přátelům v zahraničí. Druhou kolekci dostala Květa jako dárek v rámci projektu Ženského klubu.


6 komentářů:

  1. Tedy Jitu, já jen vždy zírám na to, jaká kouzla s tím paličkováním děláš!!!Nádhera.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, ale pořád je tam spousta chyb. Jen na fotkách nejsou tak vidět, jako v reálu. Naštěstí na stromečku to nikdo nezkoumá. Také někdy až ke konci práce zjistím, že jsem to mohla udělat jinak a lépe.

      Vymazat
  2. Jituš, ty paličkované ozdoby a dečka jsou úžasné. 👍
    Já skončila u paliček a knihy se šablonami. Na koupi herdulky už nedošlo. Kamarádka krajkářka se odstěhovala, žádný kurz paličkování se nenašel. Tak jen mohu tiše obdivovat a chválit.

    OdpovědětVymazat
  3. Moc se mi to líbí, tvary netradiční a zajímavé. Poslat ozdoby tohoto typu do zahraničí je, myslím, výborný nápad, počítám, že v mnoha zemích to neznají a ani by se s tím "nepiplali", ale ráda bych se pletla. Podívám se na další věci. Pěkný den. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Ono do zahraničí nic moc poslat nejde, pošta s tím dělá hrozný cavyky a ještě to poštovné je příšerně předražené. Máš pravdu v tom, že mimo Evropu paličkování neznají.

      Vymazat