Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

pátek 14. února 2014

Flanderská srdíčka

Flanderská krajka se říká technice háčkování napodobující paličkovanou krajku. Hledala jsem o tom pár informací na internetu, ale kromě fotografií jsem nic nenašla. Název zřejmě dostala podle místa vzniku.


Pracovní postup je poměrně jednoduchý: háčkujeme úzký proužek s obloučky po stranách, který tvarujeme podle rozkresu a v určitých místech spojujeme k sobě pomocí právě těch postranních obloučků. Je to celkem jednoduché, ale náročné na počítání řad. Občas se stane, že chybu na začátku práce odhalíte, až když se blížíte ke konci a nevychází vám obloučky. Pak obvykle nezbývá nic jiného, než celou práci vypárat a začít znovu.

Zdroj: http://kerria.pise.cz/49-flanderska-srdicka.html

Už dlouho jsem si chtěla tuto techniku vyzkoušet a pídila se po nějaké jednodušší předloze. Konečně se mi podařilo v Aukru získat několik starších časopisů a objevila to, co jsem už dlouho hledala. Nelenila jsem a téměř okamžitě se pustila do výroby. Shodou okolností dečka byla hotová skoro přesně na Valentýna.

Je větší než jsem očekávala, 55 cm průměr. A jak jsem psala výš, stála mě hodně pozornosti a úsilí, nejvíc zabrat dalo první srdíčko, které jsem háčkovala skoro 3x. Vždycky kousek uháčkuju, zjistím, že mi chybí/přebývá řada, tak zase vypárat a znovu. No a nakonec, když se blížím k uzavírání okruhu, tak zjistím, že zrovna celý začátek mám úplně blbě. Ty další srdíčka šly už lépe, protože jsem je vždy přiháčkovávala k tomu předchozímu, které vlastně už samo "hlídalo" správný počet řad.

Návod zašlu na vyžádání e-mailem. Žádosti můžete psát do komentářů, nezapomeňte však uvést kontakt na sebe.
Zdroj: http://kerria.pise.cz/49-flanderska-srdicka.h

Zdroj: http://kerria.pise.cz/49-flanderska-srdicka.htm

Zdroj: http://kerria.pise.cz/49-flanderska-srdicka.html

10 komentářů:

  1. Dečka je fantastická. Snažím se také proniknout do této techniky, protože se mi moc líbí. A stejně jako vy jsem při první práci stále párala ztrácela se v řadách.
    Moc vás prosím o zaslání návodu na tuto dečku. Zdraví Janka j.marinicova@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Je to moc krásné a chtěla bych taky zkusit tuhle techniku. Poslala by jste mi návod na rorrinecka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den,
    srdíčko je opravdu moc krásné. I já bych ráda vyzkoušela flanderskou krajku, proto vás prosím o návod. Děkuji.
    email: irena.krchakova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. Dobrý den,
    dečka je moc krásná. Chtěja bych ji také vyzkoušet, proto Vás prosím o zaslání návodu. Děkuji.
    email: nevrklovalenka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  5. Dobrý den,
    tato dečka je opravdu skvostná také bych chtěla poprosit o její návod na e-mail petricka.kucova@seznam.cz
    děkuji mockrát s přáním krásného zbytku dne Vaše obdivovatelka

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý večer.
    Už pár hodín hľadám na nete spôsob hačkovania na flanderskú krajku. A práve teraz som natrafila na Vašu stranku. Veľmi sa mi páčia tie krajky. Ak môžem poprosiť aj ja o postup pri hačkovaní Vašej uverejnenej krajky, bola by som veľmi rada. Môj e-mail placha.anna@gmail.com. Ďakujem.

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den,
    líbí se mi vaše dečka a prosila bych o její návod na email renu7@seznam.cz
    Děkuji mockrát

    OdpovědětVymazat
  8. Flanderská srdíčka - úžasná dečka. Celý život háčkuji dečky, ale tuto techniku neznám a ráda bych ji vyzkoušela. Moc Vás prosím o zaslání popisu na: alenafic@centrum.cz. Moc děkuji.

    OdpovědětVymazat
  9. Hezký den, moc ráda bych vyzkoušela tuto techniku a byla bych moc ráda za zaslání návodu-mobelka@seznam. cz, moc děkuji. Jitka

    OdpovědětVymazat
  10. Dobry den,rada bych vyzkousela svoji trpělivost.Prosim o zaslani navodu.Dekuji 7mertu@seznam.cz

    OdpovědětVymazat