Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

středa 26. února 2014

Kraslice s pikotkama

Možná si teď budete ťukat na čelo, co blbnu v únoru s Velikonocema. Ale když se kouknu do kalendáře, tak do svátků jara zbývá jen pár týdnů. A do naší obecní výstavky o něco méně. Termín sice ještě nebyl oficiálně vyhlášen, ale dá se tušit a já chci být připravená.

Na těchto výstavkách se mi každoročně podaří vydělat nějakou tu korunku. To se hodí, když je člověk nezaměstnaný a práce v nedohlednu. Jistě tedy chápete, že háčkování kraslic je prakticky od Vánoc mojí největší prioritou a věnuji se tomu každou volnou chvilku. A doufám, že se nebudete zlobit, když teď budu přidávat články s touto tématikou častěji, tak jak budu jednotlivé série dokončovat..


Dnes jsem nafotila sérii oblečků s pikotkami. Stejně jako minule, i tyto kraslice je možno oblékat a svlékat, takže jejich životnost není nijak omezena vaječnou skořápkou uvnitř.

Popis vzoru:
Pro začátek uháčkujeme 5 řetízkových ok a spojíme pevným okem do kruhu.
1.ř. Háčkujeme 5 řetízkových ok a 1 krátký sloupek do základního kroužku. Opakujeme 12x
2.ř. Háčkujeme 5 řet. ok a 1 krátký sloupek do obloučku předchozí řady. Opět opakujeme 12x
3.-9.ř. Do každého obloučku předchozí řady háčkujem 1 krátký sloupek, 3 řet. oka a 1 krátký sloupek. Dále uháčkujeme 5 řet. ok a celý vzor opakujeme do dalšího obloučku předchozí řady.
10.ř. Háčkujeme obloučky z 5 řet. ok a 1 krátký sloupek do obloučku předchozí řady.
Konce zapošijeme, poslední řadou obloučků provlékneme stužku a uvážeme mašli.
Počet řad si přizpůsobte podle toho, jak utahujeta a podle vajíčka.


Nejen tyto, ale i další háčkované kraslice jsou případným zájemcům k dispozici v mém obchůdku na Fléru.
Zdroj: http://kerria.pise.cz/294-kraslice-s-pikotkami.html

Zdroj: http://kerria.pise.cz/294-kraslice-s-pikotkami.html


Zdroj: http://kerria.pise.cz/294-kraslice-s-pikotkami.html


Zdroj: http://kerria.pise.cz/294-kraslice-s-pikotkami.html


Zdroj: http://kerria.pise.cz/294-kraslice-s-pikotkami.html

2 komentáře:

  1. Sice už nějaká obháčkovaná vajíčka mám, ale také jsem si nakoupila další plastová a ta čekají na "obleček" . Díky za návod. Zuzana

    OdpovědětVymazat