Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

pondělí 3. března 2014

Kraslice s vějířkem

Ač stále únor, venku to dost často vypadá jako na jaře. Velikonoce jsou sice ještě daleko, ale je potřeba se připravit. Před nimi totiž bývá tradiční obecní výstavka. Oficiální termín sice zatím sdělen nebyl, ale po zkušenostech z let minulých ji čekám 29.3. max. o týden později. Jistě sami uznáte, že je to za chvilku a je nejvyšší čas se pořádně připravit. Prakticky už od Vánoc tedy pilně háčkuju. Před pár dny jsem se tu chlubila svými háčkovanými oblečky na vajíčka. A protože mi začínají chodit dotazy, jak na to, rozhodla jsem se postupně přidat i návody.


Jedním z mých nejoblíbenějších vzorů je vějířkový. Je velmi jednoduchý a přitom vypadá elegantně. Při použití správného počtu řetízkových ok mezi trojicemi dlouhých sloupků se stává dostatečně pružným, aby mohl posloužit i pro uháčkování "oblečků" na vajíčka. Oblečky jsou totiž skutečné oblečky, které můžete oblékat a svlékat podle libosti. To také znamená, že je jen a jen na vás, jaké vajíčko do oblečku vložíte - třebas i vařené. Po Velikonocích můžete vajíčka vysvléknout, oblečky případně vyprat a uložit do skříně na další rok.


Návod pro zájemce:
Pro začátek uháčkujeme 5 řetízkových ok a spojíme pevným okem do kruhu.
1.ř. Háčkujeme 5 řetízkových ok a 1 krátký sloupek do základního kroužku. Opakujeme 8x
2.ř. Háčkujeme 5 řet. ok a 1 krátký sloupek do obloučku předchozí řady. Opět opakujeme 8x
3.-9. ř Do každého obloučku předchozí řady uháčkujeme 3 dvakrát nahozené sloupky, 3 řet. oka a znovu 3 dvakrát nahozené sloupky.
10. ř. Uháčkujeme 16 obloučků z 5 řet. ok a jednoho krátkého sloupku, který háčkujeme mezi každou trojici dlouhých sloupků předchozí řady.
Konce příze zapošijeme, poslední řadou obloučků provlékneme stužku a uvážeme mašli.
Zdroj: http://kerria.pise.cz/287-kraslice-s-vejirkem.html



Zdroj: http://kerria.pise.cz/287-kraslice-s-vejirkem.html


Zdroj: http://kerria.pise.cz/287-kraslice-s-vejirkem.html

5 komentářů:

  1. Jé, sundavací obleček, to se mi líbí:-))
    Ajka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tento už je druhý. Mám jich celou sérii, ale nevím, jestli se mi podaří sepsat všechny návody.

      Vymazat
  2. Dobrý nápad se "svlíkacím" oblečkem vajíček:-), díky za návod. Z.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, nepochopila jsem jak udělat kukaň na kuřátko. Prosím Vás o radu jak to udělat.
    Děkuji antoniefialova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat