Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

středa 13. září 2017

Kloboučky na zavařeniny

Zavařovací sezóna se blíží ke konci a já bych se málem zapomněla pochlubit ozdobnými kloboučky na zavařeniny. Hlavním důvodem jejich výroby byla potřeba "zkrášlit" zavařeniny na fotografiích a tak jsou také využívány. I když není vyloučeno, že některý poslouží jako dárek společně se zavařeninou. Víčka používám různá, dokud to jde, recykluju ty původní ze zavařenin. Ty však bývají doplněné logem konzervárny a podobně. To jsem pochopitelně chtěla schovat, takže jsou kloboučky plné a krajka je zdobí jen na okraji. A čím jiným se pochlubit, než letošními zavařeninami.
Omluvte kvalitu fotek, v těchto podmračených dnech mi to prostě líp nejde. 



Kopřivový med, polévkové koření, rybíz a lá brusinky, višňové čatní, švestkové čatní, pomazánka na topinky. Osvědčené recepty najdete na mém druhém blogu v rubrice Konzervace. Novinky přidám až po otestování (tzn. příští sezónu)

 Marmelády jednodruhové: nahoře jahodová a švestková, 
dole ostružinová, višňová, rybízová a meruňková

1 komentář:

  1. Super doplněk!
    Pomazánka na topinky zní lákavě, asi nakouknu :).

    OdpovědětVymazat