Návody

D Ů L E Ž I T É - Č T Ě T E !

Prohlašuji, že veškeré návody a předlohy publikované na tomto blogu jsem vymyslela a vytvořila sama. Tímto dávám svolení k jejich dalšímu šíření na internetu při dodržení obou následujících podmínek současně:
1. Návod, či předlohu může na svůj web zkopírovat každý, kdo podle něj vytvoří vlastní výrobek a jeho obrázek publikuje spolu s návodem/předlohou.
2. Každý zkopírovaný návod či předloha bude opatřena viditelným popiskem s uvedením zdroje a funkčním proklikem na tento blog.

Výše uvedené se nevztahuje na rubriku Vzory, neboť na tyto vzory se vzhledem k jejich stáří a anonymitě nevztahují žádná autorská práva.

Návody a předlohy na ostatní výrobky zájemcům zašlu e-mailem. Žádosti si pište do komentářů ke konkrétním příspěvkům. Děkuji.

čtvrtek 2. ledna 2014

Háčkované perly

Různých vánočních ozdob mám už spousty. Ale pořád mi chyběl nějaký vánoční řetěz. Dlouho jsem si s tím lámala hlavu. Měla jsem různé nápady: jednotlivé vločky spojit řetízkem, nebo je rovnou sháčkovat, uháčkovat krajkový proužek/stužku apod. Ale pořád se mi to zdálo takové divné. Až jsem si na svetříku pro Viktorku vyzkoušela a natrénovala háčkované nopky. A nápad byl tu! Vánoční řetěz bude perličkový, tedy celý z háčkovaných perliček. A jak to dopadlo? Posuďte sami!

  



Samozřejmě, že jsem řetězy (ostatně jako většinu svých výrobků) vystavila i na Fléru a mají docela úspěch. Dělávám je už třetím rokem, ale na můj vlastní stromeček mi jen málokdy nějaký zbyde. Letos jsem byla požádána, zda bych neuháčkovala barevné - zákaznice si přála žluté a fuchsiové. Proč ne? řekla jsem si a pustila se do toho, sama zvědavá, jak budou vypadat.


Čas od času mě některá kolegyňka žádá o návod. Žádný nemám, vždyť na tom není nic těžkého. Pokud zvládáte uháčkovat nopky z "vytažených ok" tak jen střídáte příslušný počet řetízkových ok a nopek ze stejného počtu vytažených ok do prostředního oka řetízku. V případě použití příze Sněhurka je to tedy 6 řetízkových ok a nopek ze 6 vytažených ok do třetího řetízkového oka. Stále se to opakuje až dosáhnete potřebné délky, obvykle asi 3 metry.

Další návody na háčkované vánoční ozdoby a dekorace naleznete ZDE.
Zdroj: http://kerria.pise.cz/266-hackovane-perly.html

1 komentář: